REPARATIONS-NETVÆRKET

Forside » Uncategorized » Nyt netværk skal fremme reparation af elektronik

Nyt netværk skal fremme reparation af elektronik

Follow REPARATIONS-NETVÆRKET on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Slut dig til de 88, der følger denne blog

Reklamer

Nyt netværk ville gøre noget ved, at vi smider alt for meget ud: Alene i 2012 kasserede vi 26.000 tons IT- og teleudstyr i Danmark. Det kan vi gøre bedre. Vi kan reparere mere!

Af Ulla Skovsbøl, Det Økologiske Råd

Vi smider alt for meget elektronik ud. I 2012 kasserede vi herhjemme mere end 26.000 tons IT og teleudstyr. I EU smed vi 11 millioner tons elektronik ud. Noget af det er op til 1000 år om at blive nedbrudt. Det elektroniske affald hober sig op på genbrugspladserne, og selv hvis råmaterialerne bliver genanvendt, er det spild af ressourcer. I mange tilfælde kan printeren, computeren eller radioen nemlig repareres  og bruges længe endnu – tit for små midler.

Derfor går Det Økologiske Råd sammen med Miljø- og EnergiCentret Høje Tåstrup og Storskrald.dk i brechen for at fremme reparation af de elektroniske produkter, når de går i stykker. En række andre organisationer og virksomheder er også tilknyttet projektet, som ind til videre har opnået ca. 300.000 kr. i støtte fra Miljøstyrelsens Pulje for Grønne Ildsjæle.

I det fælles projekt vil vi starte og støtte forskellige initiativer, som gør det nemmere og mere tilgængeligt at få repareret de elektroniske produkter. Som en del af projektet bliver internetportalen reparationsguiden.dk udvidet og forbedret. Samtidig bliver den gjort brugbar på mobiltelefonen og tablet, så forbrugeren kan finde en reparatør, når som helst og hvor som helst, behovet opstår.

Projektet skal være med til at gøre reparation mere trendy og samle et netværk af aktører, der arbejder for at fremme ressourcebevidsthed, genbrug og reparation. Er du selv interesseret, eller arbejder du for en organisation eller virksomhed, inden for reparations- og genbrugsbranchen, så meld dig til vores nyhedsbrev og kom med i netværket.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: