REPARATIONS-NETVÆRKET

Forside » Affald og affaldsreduktion » Storskrald.dk har rykket genbrugspladsen ud på internettet

Storskrald.dk har rykket genbrugspladsen ud på internettet

Follow REPARATIONS-NETVÆRKET on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Slut dig til de 88, der følger denne blog

Reklamer

Storskald.dk er et internetbaseret alternativ til turen på genbrugspladsen med en lang række fordele i forhold til miljøet.

Af Finn Rasmussen, Storskrald.dk

storskrald_2For nogle år siden, var vi et par – synes vi selv – fremsynede mennesker, som blev opmærksomme på de utrolige mængder af brugbare ting og sager, som stod på fortovene i tiden op til den traditionelle storskraldsafhentning.

Vi besluttede, at finde ud af, om det var muligt som forholdsvis almindelige, private borgere, at søsætte et projekt, som kunne bidrage til at begrænse mængden af ting og sager, det kritikløst destrueres, afbrændes eller på anden måde går mere eller mindre til spilde.

Idéen skulle bygge på det faktum, at de fleste mennesker havde fået adgang til computere og internet, og at de derfor ville have mulighed for selv at organisere deres tiloversblevne ting elektronisk og dermed stille dem til rådighed for andre.

Samtidig skulle etableringen foregå ved ”frivillig” arbejdskraft og dermed ikke involvere offentlige midler (selvom affaldshåndtering pr. definition er en offentlig opgave), mens den efterfølgende drift og videreudvikling af systemet skulle finansieres ved et overkommeligt, årligt gebyr fra kommuner, affaldsselskaber eller andre naturlige interessenter.

Projektet fremmer genbrug

På den måde ville man for få midler kunne etablere et brugbart, internetbaseret alternativ til turen på genbrugspladsen med en lang række fordele i forhold til miljøbelastningen på flere fronter.

Og sådan blev det. Projektet blev søsat, og en masse gode og brugbare genstande er siden blev genanvendt i stedet for at blive opslugt af genbrugspladsens umættelige containere. En lang række kommuner/affaldsselskaber har i den forløbne periode hjulpet os med at få enderne til at nå sammen i dagligdagen.

I forlængelse af et sådant projekt opstår der til stadighed nye behov og idéer. Reparationsguiden er en af dem. Det er oprindeligt end idé søsat af Miljø- og Energicenteret i Høje Tåstrup og senere implementeret i storskrald.dk. Guiden skal være med til at henvise til værksteder som tilbyder at reparere ting der er gået i stykker – også efter en udløben garantiperiode.

Der er i dag flere tusinde værksteder registreret i guiden og der kommer løbende flere til.

Siden etableringen har teknologien flyttet sig med syvmileskridt, og der er behov for at geare reparationsguiden.dk til disse nye muligheder. Derfor er vores bidrag til det fælles elektronik-genanvendelsesprojekt at udvikle en web-applikation som passer bedre til de forskellige mobile enheder (smartphones, tablets m.m.) og i et vist omfang også gør brug af disses nye faciliteter.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: