REPARATIONS-NETVÆRKET

Forside » Affald og affaldsreduktion » Ideerne vælter ind til ”Forebyg affald”

Ideerne vælter ind til ”Forebyg affald”

Follow REPARATIONS-NETVÆRKET on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Slut dig til de 88, der følger denne blog

Reklamer

Miljøministeriet har siden midten af marts givet almindelige borgere mulighed for at indsende forslag til, hvordan vi kan forebygge affald. Der er kommet imponerende mange og yderst kvalificerede forslag ind.

I Reparationsnetværket følger vi spændt med i, hvordan ministeriet vil bruge forslagene, som bliver offentliggjort på en særlig hjemmeside, Forebygaffald.dk.

Blandt de mange gode forslag er der en hel stribe om, hvordan man kan fremme reparation i stedet for brug-og-smid-væk-mentalitet.  Reparationsværkstedet i Høje-Taastrup har stillet ind til flere af forslagene.

Læs om forslagene her:

  • Hæv garantiperioden på elektronik til fire år

Naja Andersen foreslår at garantiperioden på elektronik bliver hævet til fire år. Det kan være med til at afhjælpe det paradoks, at man kan lave avanceret og forfinet elektronik i f.eks. mobiltelefoner, men at man ikke kan finde ud af at få det til at holde med end de to år, der er garanti på.

  • Indfør pant på mobilen og anden små-elektronik

Mathias Vang Vestergaard foreslår et pant-system for småt elektroniske produkter af høj værdi såsom mobiltelefoner, tablets og notebooks. Det kan resultere i et særdeles effektivt indsamlingssystem, kontrol med ressourcerne og information, som kan udnyttes strategisk af producenter til at skabe cirkulærer livsforløb for deres produkter.

  • Mærk varerne med forventet levetid

Kristoffer Waldorff foreslår: Som en del af producentansvarsordningen kunne en mærkning af forventet levetid på nye produkter være hjælp til, at man aktivt kan vælge mellem billige produkter med dårlige dele og produkter med bedre dele.  Vi vil kunne bevare mange ressourcer, hvis ansvarsordningen understøttes af et pantsystem og tankerne fra cirkulær økonomi om at leje f.eks. vaskemaskinen frem for at eje.

  • Pensionister kan hjælpe

Frieda foreslår: I stedet for at smide elektroniske apparater ud, kunne pensionister med megen erfaring og lyst reparere dem billigt. Hun har hørt om Reparationsværkstedet i Høje-Tåstrup, og forestiller sig at gamle på plejehjem og folk beskyttede værksteder også kan udføre reparationerne og tjene lidt på det. Læs mere her

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: