REPARATIONS-NETVÆRKET

Forside » Affald og affaldsreduktion » Genbrug og reparation kan give flere jobs

Genbrug og reparation kan give flere jobs

Follow REPARATIONS-NETVÆRKET on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Slut dig til de 88, der følger denne blog

Reklamer

Det er ikke altid, at de miljømæssige argumenter rækker, når reparation og genbrug skal have et skub fremad på den politiske dagsorden. Derfor har den europæiske organisation for genbrug, RREUSE, samlet en række data, der viser genbrugssektorens potentiale for at skabe nye jobs. De europæiske medlemsstater er på nuværende tidspunkt ikke forpligtede til at indsamle data for antallet af jobs i genbrugssektoren. Så det er svært at vise potentialet. Men en række socialøkonomiske virksomheder og SMV’er har imidlertid formidlet interessante data, som viser, at det i en jobskabende sammenhæng i høj grad kan betale sig at genbruge og reparere mere.

Med udgangspunkt i data fra Frankrig og Flandern i Belgien, hvor genbrugs- og reparationssektoren er en del mere udviklet end i Danmark, estimerer man eksempelvis, at der over hele Europa kan skabes 55.000 jobs inden for reparation af elektriske og elektroniske produkter alene. Hertil kommer andre interessante produktgrupper som tekstiler (herunder især tøj) og møbler. Et ekstra plus er, at genbrugssektoren ikke blot vil efterspørge højtuddannet arbejdskraft, men også give plads til mennesker på kanten af det etablerede arbejdsmarked.

Det er dog ikke kun de absolutte tal, som er interessante. Flere studier viser ikke blot, at der gemmer sig mange jobs i mere reparation og genbrug, men at der er langt flere jobs i genbrug end i eksempelvis genanvendelsesindustrien og forbrændingssektoren. Tidligere undersøgelser fra bl.a. WRAP, Zero Waste Europe og Europa-Kommissionen sender samme budskab.

Læs mere om RREUSE’s tal.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: