REPARATIONS-NETVÆRKET

Forside » Affald og affaldsreduktion » Guld gemt i storskraldet

Guld gemt i storskraldet

Follow REPARATIONS-NETVÆRKET on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Slut dig til de 88, der følger denne blog

Reklamer

Skrald er guld værd. Det viser en britisk undersøgelse, der ser nærmere på, hvilke materialer og typer af ting briterne kaster ud med storskraldet, men også i hvilken grad det kan genbruges. Forskerne spørger først til skraldeejernes vurdering af, hvorvidt skraldet kan genbruges, og får derefter en professionel til se på, om tingene har en chance for endnu et liv.

Ifølge undersøgelsen vurderer husholdningerne, at 36 pct. af tingene kan genbruges nu og her, mens de professionelle sætter tallet til 32 pct. Det gælder for de ting, som ejerne indleverer til affaldscentraler. Til gengæld vurderer de professionelle, at hele 51 pct. af materialet kan genbruges, hvis de gennemgår mindre reparationer.

I forhold til det storskrald, som bliver afhentet ved kantstenen, er tallene en smule lavere. Her vurder man, at 24 pct. af effekterne har direkte genbrugspotentiale, og at yderligere 16 pct. kan bruges igen efter mindre reparationer. Ifølge undersøgelsen har nogle af ejerne allerede inden, de smider skraldet bort, sorteret og videresolgt dele af det – især elektronisk udstyr og møbler, som der er stor efterspørgsel efter på det britiske genbrugsmarked. Så det er ret interessant, at folk alligevel kaster ting bort, som kan anvendes.

Knap otte ud af ti elektriske og elektroniske apparater, som blev fundet i storskraldet, havde stadig de nødvendige kabler og stik. Læs mere.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: