REPARATIONS-NETVÆRKET

Forside » Affald og affaldsreduktion » TV bragte elektronikaffald til morgenkaffen

TV bragte elektronikaffald til morgenkaffen

Follow REPARATIONS-NETVÆRKET on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Slut dig til de 88, der følger denne blog

Reklamer

Lone Mikkelsen_Det Økologiske Råd

Morgenfriske danskere kunne den 13. oktober få gode råd om reparation og genbrug, da kemikalieekspert Lone Mikkelsen fra miljøorganisationen Det Økologiske Råd var i Go’ morgen Danmark på TV2. Her fortalte hun bl.a. om de store mængder elektronikaffald, som vi hvert år producerer.

Og her er danskerne blandt de største syndere. I 2013 bliver der i Danmark indsamlet 12,5 kg elektronikaffald per indbygger. I 2014 er tallet på 24 kg, hvilket betyder, at det på bare et år er fordoblet. På verdensplan er vi, ifølge en opgørelse fra FN-Universitetet, på fjerdepladsen over de lande, der indsamler mest elektronikaffald per indbygger. Dog er vi sammen med Sverige og Bulgarien, blandt de eneste tre lande, der indsamler mere end 60 pct. af denne affaldsfraktion.

“Det er vigtigt at sætte mere fokus på reparation og genbrug, da vi kan hente mange forskellige gevinster ved at nedsætte affaldsmængderne betragteligt. Det er i sig selv yderst problematisk, at vi har så stort et forbrug af produkter. De er enormt ressourcekrævende ikke kun i produktionen, men også i genanvendelsen. Samtidig har vi et uløst kemikalieproblem,” siger Lone Mikkelsen.

Rapporten fra FN-Universitetet vurderer også, at det kasserede elektronik på globalt plan gemmer genanvendelige værdier i form af råvarer som guld og kobber og plastmaterialer til en værdi af 360 mia. kroner.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: