REPARATIONS-NETVÆRKET

Forside » Genanvendelse » ARC indgår kontrakt med UFF og udvider indsamling af tøj, sko og tekstiler

ARC indgår kontrakt med UFF og udvider indsamling af tøj, sko og tekstiler

Follow REPARATIONS-NETVÆRKET on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Slut dig til de 88, der følger denne blog

Reklamer

Amager Ressourcecenter (ARC) har undersøgt markedet for afsætning og behandling af tøj, sko og tekstiler, der bliver afleveret på ARCs genbrugspladser. Hidtil har Trasborg (og Frelsens Hær i Dragør) afhentet tøj og sko gratis. Men markedet har ændret sig, så ARC nu kan få en indtægt for fraktionen, der pt. har en årlig mængde på godt 400 ton.

I den forbindelse har ARC afholdt dialogbaserede forhandlingsmøder med seks potentielle samarbejdspartnere: Røde Kors, UFF, Den Permanente, Trasborg, Folkekirkens Nødhjælp og Frelsens Hær.

UFF afgav det bedste bud målt på pris, genbrugsprocenter og gennemsigtighed, og ARC indgår nu kontrakt med UFF på alle genbrugspladser. UFF indsamler fraktionen, som transporteres til sorteringscentraler i Europa, hvor det grovsorteres i 25 kategorier. Herefter sælges tøj og sko i Europa, Asien og Afrika. Tekstiler, der er for dårlige til salg, bliver forarbejdet og genanvendt til f.eks. klude og tæpper. Det økonomiske overskud doneres til udviklingsprojekter, primært i Afrika. Danida støtter flere af disse projekter. Som en del af kontrakten, forpligter UFF sig til at leve op til ARC’s CSR Leverandørbetingeler, der stiller krav til menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption.

Med den nye kontrakt udvides fraktionen fra ”tøj og sko” til også at inkludere ”tekstiler”, dvs. laset/hullet tøj, som er for dårligt til genbrug, men som kan forarbejdes og genanvendes.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: