REPARATIONS-NETVÆRKET

Forside » Affald og affaldsreduktion » Ny grøn aktivisme vinder frem

Ny grøn aktivisme vinder frem

Follow REPARATIONS-NETVÆRKET on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Slut dig til de 88, der følger denne blog

Reklamer

Repair Cafe handler ikke kun om hygge, kaffe og gratis reparationer. Caféerne er en del af en ny tendens inden for klima- og miljøaktivisme. Det konkluderer et nyt speciale i Sociologi ved Københavns Universitet. Initiativerne i denne miljøbevægelse omfatter også fødevarefællesskaber, urbane haver eller byttemarkeder, og de er alle baseret på frivillig arbejdskraft og fokuserer på at ”tænke globalt, men handle lokalt”. At fixe en toaster eller reparere et par gamle jeans til Repair Cafe er med til at gøre den abstrakte klimakrise mere nær og håndgribelig. Det giver følelsen af at gøre noget i fællesskab med andre mennesker – velvidende at man ikke kan redde hele verden.

Initiativerne er hverken lige så synlige eller organiserede som de klassiske miljøbevægelser, såsom Greenpeace eller NOAH. Derfor overses de ofte. Men selvom reparationscafeer, urbane haver, fødevarefællesskaber m.m. ved første øjekast er meget forskellige, er de samlet set udtryk for en ny tendens indenfor klima- og miljøaktivismen. En ny måde at være grøn aktivist på.

Læs specialet “Deltagelse i grønne borgerinitiativer, et pragmatisk sociologisk casestudie af Repair Café”, af Louise Purup Nøhr.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: