REPARATIONS-NETVÆRKET

Forside » Affald og affaldsreduktion » Køb, salg og genbrug af IT-udstyr giver økonomisk gevinst

Køb, salg og genbrug af IT-udstyr giver økonomisk gevinst

Follow REPARATIONS-NETVÆRKET on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Slut dig til de 88, der følger denne blog

Reklamer

Hvis både privatpersoner og virksomheder begynder at reparere, købe brugt og sælge brugte IT-apparater og telefoner, vil det være en gave til miljøet, og så vil de spare penge, siger seniorrådgiver hos Det Økologiske Råd.

Teknologien udvikler sig så hurtigt, at man som virksomhed og privatperson kan føle sig nødtvunget til at opdatere sit udstyr relativt ofte. Det er dyrt og så er det en enorm belastning for miljøet.

”Hvis vi fortsætter med at forbruge, som vi gør nu, løber vi tør for vigtige ressourcer inden for relativt få år og miljøet bliver belastet i alt for høj grad. Derfor er det vigtigt, at vi bliver meget bedre til at reparere og genbruge,” siger Lone Mikkelsen til Media Planet Genbrug og Affald (tillæg til JP). Hun er seniorrådgiver hos Miljøorganisationen Det Økologiske Råd .

Sælg dit defekte udstyr

Mange tror, at defekte telefoner og IT-apparater ligeså godt kan kasseres, men der findes en række virksomheder, der opkøber brugte computere, telefoner og andet brugt udstyr – også selvom det er smådefekt – og sætter det i stand og sælger det på ny. Hvis du sælger, vil det både indbringe dig lidt penge og skåne miljøet for den belastning dit gamle udstyr medfører i affaldsleddet.

”Hvis du sælger, vil det både indbringe dig lidt penge og skåne miljøet for den belastning dit gamle udstyr medfører i affaldsleddet. Samtidig vil en anden kunne købe noget brugt i stedet for, at der skal produceres nyt og tæres på vores ressourcer,” siger Lone Mikkelsen.

Læs hele artiklen i  Genbrug og Affald, Media Planet.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: