REPARATIONS-NETVÆRKET

Forside » Affald og affaldsreduktion » EU-blomsten øger fokus på levetid og mulighed for reparation

EU-blomsten øger fokus på levetid og mulighed for reparation

Follow REPARATIONS-NETVÆRKET on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Slut dig til de 88, der følger denne blog

Reklamer

EU-Kommissionen har for nyligt udgivet nye kriterier for tildeling af EU’s miljømærke Blomsten for bl.a. stationære og bærbare computere samt møbler. Miljømærket Blomsten fra 1992 er en frivillig mærkningsordning, som tidligere primært har fokuseret på produkternes energiforbrug. Men nu skal kriterierne bl.a. også inddrage produkternes levetid, design til adskillelse, materialevalg og mulighed for behandling efter endt levetid.

I forhold til computere og tablets indeholder de nye kriterier bl.a. krav til designet i form af, hvor let det skal være at skille produktet ad, hvor let det skal være at skifte batteriet, krav til muligheden for at opgradere visse elementer (eksempelvis RAM eller et keyboard) og ikke mindst, en ganske udførlig vejledning i, hvordan man tester produktet for dets kvalitet og forventede levetid. De nye krav til møbler betyder, at producenterne i højere grad skal fokusere på produkternes levetid og muligheden for at reparere dem. Og så skal producenterne i fremtiden tilbyde produktgaranti og reservedele i minimum fem år, hvis man ønsker at et møbel skal bære EU’s miljømærke. Endelig skal møblerne være samlet på en sådan måde, at de kan adskilles ved hjælp af enkle værktøjer og utrænet arbejdskraft.

Der er i øjeblikket ingen bærbare computere og kun to PC’er, som bærer EU-blomstens mærke. I alt er der tre møbelproducenter, som tilsammen markedsfører 40 forskellige produkter med mærket.

Find et katalog med alle produkter, der bærer EU-blomsten her og læs mere om de nye kriterier.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: