REPARATIONS-NETVÆRKET

Forside » Affald og affaldsreduktion » Ny app vil gøre det lettere at dele og bytte vores ting

Ny app vil gøre det lettere at dele og bytte vores ting

Follow REPARATIONS-NETVÆRKET on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Slut dig til de 88, der følger denne blog

Reklamer

Er det nødvendig at købe alle de ting, vi har brug for? Nej, mener tre unge iværksættere, som netop har lanceret en app, der vil gøre det lettere at dele, bytte eller forære vores ting væk.

Mange af os har ting stående, som vi kun bruger enkelte gange om året. Men hvorfor egentligt, når vi reelt set kunne nøjes med at låne det af andre og samtidigt skåne miljøet og spare på ressourcerne? Det er tankegangen, som tre unge iværksættere vil forsøge flere med på. Derfor har de lanceret app’en Sharepeeps, som på en nem måde gør det muligt at låne, bytte eller forære vores ting væk helt gratis.

Konceptet bag Sharepeeps er ganske simpelt: Brugere kan tilbyde eller søge efter ting til lån, bytte eller foræring indenfor en række forskellige kategorier og geografiske områder. Platformen er designet til at være en brugervenlig og fleksibel løsning, man altid har ved hånden, når behovet opstår. Står du fx og mangler et stegetermometer, kan du hurtigt og nemt finde én i nærheden, som vil låne dig et.

Iværksætterne håber, at Sharepeeps kan være starten på et bæredygtigt fællesskab, der kan skubbe til og udvikle forståelsen af, hvad deleøkonomi er. For i deres optik handler deleøkonomi nemlig ikke blot om at spare penge.

– Hele tiden bliver vi mindet om, at forbruget stiger og stiger, mens jordens ressourcer bliver færre og færre. Og som om det ikke var nok, viser det sig faktisk, at mange af de ting, vi forbruger, bliver smidt ud, før de er udtjent. Derfor håber vi at kunne sætte nogle tanker i gang hos forbrugerne og gerne med fordel for miljøet, forklarer Daniel Knutzen Thulstrup.

I et forsøg på at rykke lidt ved de moderne forbrugsmønstre, har de tre iværksættere gjort sig mange overvejelser om, hvordan det at handle bæredygtigt også kan skabe værdi for brugerne.

“One woman’s trash is another woman’s treasure”
Blandt andet skal vi, som forbrugere, ifølge iværksætterne, ikke blot være bevidste om de miljømæssige konsekvenser, der er forbundet med vores forbrug og måden, vi lever på, men også om de muligheder og den glæde, der ligger i at dele vores ting med andre.

– Når vi går ind i en tøjbutik, en boghandel eller lignende, handler det jo ofte ikke om at købe noget nyt, fordi det er nyt, men simpelthen bare, fordi det er noget andet, end det vi er vant til. Det, tror jeg, mange har en tendens til at glemme. Bliver vi bevidste om det, vil det åbne op for uendelige muligheder for at genbruge alverdens ting og sager, forklarer Nikolaj Kirk Jordansen og fortsætter:

– Tag som eksempel den situation, hvor du skal flytte sammen med en ven eller kæreste. Der er tit et hav af ting, som man har to eller flere af – det er oplagt at bytte eller forære noget af det væk. Og ligesådan kan du slippe for at læse den samme bog igen og igen eller for at tage den samme kjole på hver fredag, samtidig med at du faktisk gør miljøet en tjeneste. Det synes vi er ret smart.”

Læs mere om Sharepeeps på facebook eller download app’en i App Store eller Google Play.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: