REPARATIONS-NETVÆRKET

Forside » Affald og affaldsreduktion » FLANDERN VISER REPARATIONSVEJEN

FLANDERN VISER REPARATIONSVEJEN

Follow REPARATIONS-NETVÆRKET on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Slut dig til de 88, der følger denne blog

Reklamer

I Flandern, den største region i Belgien, bor der 6 mio. mennesker. Her har de sat reparation i system. 4.500 mennesker, på kanten af arbejdsmarkedet, sikrer at en god del af alt det elektronik herunder hårde-hvide varer, der leveres til genbrug, bliver sat i stand.

Det sker i kraft af et tæt samarbejde mellem to offentlige instanser – Den Flamske Styrelse for affald og Styrelsen for beskæftigelse og socialøkonomi. Den ene afdeling leverer årvarerne der skal sætes i stand og den anden finder de mennesker, der vil kunne sætte det i stand – eller kvalificeres til det. Arbejdskraften vil typisk være mennesker der er langtidsledige og folk, der har haft svært ved at bide sig fast – ca halvdelen er indvandrere eller flygtninge.

Regionen har aktivt bidraget til at reparationen og genbrugssalget har kunnet sættes i system idet der er bevilget 40 mio euro til det. Pengene kommer ind igen primært ved at de ledige kommer videre i livet idet et arbejde med reparation eller genbrugssalg bliver springbrædt til uddannelse og varig beskæftigelse.

Det reparerede formidles videre via ca. 200 genbrugsbutikker fordelt ud over hele regionen således at der i hvert af de 31 hoveddistrikter er et centralt og stort genbrugscenter hvorfra der også foregår reparation.

De har i Flandern en særlig certificeringsordning vedrørende reparerede effekter nemlig ”Revisie”kvalitetsstemplet. Det er garanti for at dere er foretaget kvalitetskontrol der bl.a. synliggør energiforbruget. Derudover giver mærket garanti for at varen kan holde i mindst 1 år.Billedresultat for revisie

Flanderns WEEE-ordning, der har ansvaret for at elektronik kommer tilbage til producenten, er en samarbejdspartner. Det er dem der sikrer en genanvendelse i form af en neddeling af de enkelte bestanddele som f.eks. en computer består af. De er helt indforståede med at ressorucemæssigt er det at foretrække at tingene sættes i stand og får en fornyet periode bliver i kredsløbet. Tidspunktet for computerens kassation udskydes blot.

Der findes enkelte professionelle reparatører i Flandern. De har ikke noget problem med at brugt kasseret elektronik søges sat i stand igen og solgt.

Det er den danske Miljøstyrelse der har lavet en rapport omkring bl.a. erfaringerne fra Flandern. Man kan hente rapporten her.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: