REPARATIONS-NETVÆRKET

Forside » Affald og affaldsreduktion » Regeringens rådgivere: styrk reparation

Regeringens rådgivere: styrk reparation

Follow REPARATIONS-NETVÆRKET on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Slut dig til de 88, der følger denne blog

Reklamer

Regeringens advisory board for cirkulær økonomi kom den 7. juni med en række anbefalinger til regeringen. Et af forslagene skal fremme reparation. Om det står der i anbefalingerne:

Forbrugerne har i dag vanskeligt ved at gennemskue forskellige produkters kvalitet og levetid. Samtidig er reservedele ofte utilgængelige efter relativt kort tid, og reparation er ofte dyrt. Brugtmomsordningen skal sikre, at der ikke betales dobbelt moms af brugte varer i produktionen, men virksomhederne undlader ofte at benytte ordningen, da de opfatter den som administrativ tung. Advisory Board anbefaler, at virksomheder i højere grad oplyser forbrugerne om produkters forventede levetid og tilgængeligheden af reservedele inden for udvalgte produktområder. Desuden bør anvendelsen af brugtmomsreglerne fremmes, og administrationen af ordningen forenkles. Bedre information vil øge markedet for produkter med lang levetid og muligheden for reparation, ligesom en bedre anvendelse og administration af brugtmomsreglerne vil fremme genbrug, genfremstilling og reparationer mv.

Formand for Advisory Board for cirkulær økonomi Flemming Besenbacher, Bestyrelsesformand, Carlsberg A/S og Carlsbergfondet, udtaler:

– Cirkulær økonomi er ikke bare en nødvendighed, men det er også en gylden mulighed for vækst og velstand i Danmark og globalt. Det er tid til handling. Der er nogle enorme muligheder i cirkulær økonomi, men der er også nok at tage fat på, hvis Danmark skal være et foregangsland i denne omstilling og høste gevinsterne. Det kræver et paradigmeskifte, hvor vi gentænker den måde vi designer, producerer og forbruger på. Derfor afspejler vores anbefalinger til regeringen en grundlæggende gentænkning af vores forretningsmodeller og velfærdssamfund.

Læs mere her

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: