REPARATIONS-NETVÆRKET

Forside » Video

Video

Follow REPARATIONS-NETVÆRKET on WordPress.com

Makers & Fixers

Som konsulent i Copenhagen Resource Institute følger Nikola Kiørboe  med i alle nye trends inden for genbrug, genanvendelse og reparation i Europa – bl.a. den nye Makers &  Fixers bevægelse i England.

Byttemarkeder

Lama Juma og Rosa Føge har stor succes med at udbrede et nyt genbrugskoncept. De hjælper folk i gang med at holde byttemarkeder, som gør det nemmere, sjovere og billigere at skaffe sig af med brugte ting – og få nye uden at det koster ressourcer.

Det er en af mange veje til bedre ressourceudnyttelse og mere bæredygtighed, mener de to byttemarkedskoordinatorer. De har fået støtte til at udbrede konceptet fra Miljøministeriets pulje for grønne ildsjæle.

Hvordan foregår et byttemarked? Se her:

Se TV Ishøjs indslags om et byttemarked:

 

Repair cafe i Oregon, USA

The Environmental Center’s Rethink Waste Project i Oregon afholdt sin første Repair Cafe en aften i november 2013. Det myldrede ind med folk, som ville have hjælp til at reparere elektronisk udstyr, møbler, smykker og meget andet. Læs mere her 

 

Repair Cafeerne boomer i Holland. Al Jazeera Europe

Ideen med reparationscafeer boomer i Holland. I august 2013 var der ikke mindre end 96 reparationcafeer rundt om i landet. Tanken er ikke kun at genbruge ressourcer og fremme en mere miljømæssigt bæredygtig udvikling – social bæredygtighed og sammenhængskraft i lokalområdet er også en vigtig dimension ved de nye reparationscafeer.


Skriv en kommentar